Migratie website en e-mail van 2022-06-07 22:30 CEST tot 2022-06-07 22:58 CEST

Aangekondigd onderhoud Website servers
2022-06-07 22:30 CEST · 28 minuten

Updates

Update

Vanwege onvoorziene omstandigheden kan het onderhoud vanavond helaas niet doorgaan. Het onderhoud zal opnieuw ingepland worden, hierover zullen wij je per e-mail informeren.

juni 7, 2022 · 22:58 CEST
Onderhoud

Zoals eerder per e-mail aangekondigd gaan wij vandaag, dinsdag 7 juni, vanaf 22.30uur klanten met een website en/of e-mailomgeving op server web5.shared.hosting-login.net verhuizen naar een nieuwe omgeving.

We gaan de huidige Direct Admin omgeving waar jouw e-mail en of website(s) op staan vervangen door een nieuwe omgeving met het Plesk controle paneel.

De verhuizing is ingericht om zo pijnloos mogelijk te zijn. Het kan evengoed zijn dat je enige overlast ondervindt.

Wat betekent de verhuizing voor jou?

  • Na de migratie beheer jij jouw e-mail en of website(s) in Mijn SQR doormiddel van Plesk in plaats van Direct Admin
  • de server naam veranderd van web5.shared.hosting-login.net naar web104.shared.hosting-login.net.
  • webmail benader je vanaf nu via https://webmail.JOUWDOMEIN

Maak kennis met Plesk

Wij leveren al tijden nieuwe pakketten op met het Plesk en wij en onze klanten zijn erg enthousiast over het gebruiksgemak en de vele features die Plesk biedt. In onze kennisbank vind je support artikelen waar je veel vragen al beantwoord zult zien. Enkele voordelen die Plesk biedt:

  • Eenvoudig beheer van reservekopieën en het terugzetten van backups
  • Verbeterde beveiliging voor website en e-mail
  • Het beheer van CMS toolkits voor jouw website

Een nieuwe server naam

De nieuwe omgeving heeft ook een nieuwe naam: web104.shared.hosting-login.net. Wij zorgen er uiteraard voor dat het huidige serveradres voor inkomende en uitgaande e-mail blijft werken maar het kan evengoed geen kwaad om verwijzingen naar het oude server adres aan te passen naar de nieuwe naam: web104.shared.hosting-login.net. De server voor inkomende en uitgaande e-mail hoeft dus niet perse aangepast te worden maar dat mag wel.

Een nieuw webmail adres

webmail benader je vanaf nu via https://webmail.JOUWDOMEIN, bijvoorbeeld https://webmail.janjansen.nl. Het oude webmail adres kan evengoed voorlopig ook nog gebruikt worden.

Heb je vragen over deze migratie?

Onze klantenservice is tijdens kantooruren bereikbaar per e-mail, chat of telefonisch op 072 751 34 06.
Onze telefonische klantenservice kan drukker zijn dan normaal. Krijg je ons niet direct telefonisch te pakken? Probeer het dan later nog een keer of stuur ons een chat of e-mail met je vraag en je telefoonnummer, zodat wij je kunnen terugbellen.

juni 7, 2022 · 12:09 CEST

← Terug